Over ons

BuddyGoDutch is een jonge non-profit organisatie die in 2010 is opgericht voor en door studenten. Het doel van de organisatie is een betere integratie te bewerkstelligen van de honderden internationale studenten die jaarlijks naar Nederland komen. Met rond de 700 internationale en Nederlandse studenten is BuddyGoDutch stevig gevestigd in de studentenwereld.

In de praktijk betekent dit dat we internationale studenten 1 op 1 aan studenten koppelen gedurende hun hele verblijf. Het idee is dat de Nederlandse studenten afspreken met hun internationale maatje om op persoonlijke wijze cultuur uit te wisselen. Studenten krijgen zo de kans hun studententijd meer internationale diepgang te geven, hun talenkennis te vergroten en op reis te gaan in hun eigen Nederland! Voor de internationale student is het bovendien een leuke manier om de Nederlandse cultuur en het studentenleven waar men bij een studie in het buitenland in terechtkomt te leren kennen. Een local is zoveel leuker dan een papieren reisgids. Bovendien kan het het begin zijn van een leuke internationale vriendschap.

De rol van BuddyGoDutch houdt bovendien niet op na het koppelen van de studenten. Door een jaarlijks veranderend bestuur worden steeds opnieuw activiteiten georganiseerd om alle deelnemende studenten kennis met elkaar te laten maken en om nog meer van Nederland te laten zien. Voorbeelden hiervan zijn te vinden op deze website, kijk gerust even rond en laat je inspireren door een flink aantal geslaagde BuddyGoDutch-jaren!

Ieder jaar in september en in februari wordt er gestart met een nieuwe groep internationals én Nederlandse buddy’s. Er worden dan koppels gevormd voor één semester. Het bestuur van de stichting wijzigt eens per jaar in het zomerreces.

Na de afgelopen jaren kunnen we nu zeggen dat het project naar tevredenheid draait en dat het zeker van toegevoegde waarde is voor zowel de Nederlandse als de internationale studenten.