Bestuur 2019-2020

Maak jij straks onderdeel uit van het nieuwe bestuur van BuddyGoDutch?

SOLLICITATIE DEADLINE 3 MEI

Ben jij internationaal georiënteerd? Lijkt het je leuk om je in te zetten voor internationale en Nederlandse studenten in Utrecht? Dan is een parttime bestuursjaar bij BuddyGoDutch wellicht iets voor jou!

Wij zijn op zoek naar studenten die onderdeel willen uitmaken van het nieuwe bestuur van BuddyGoDutch 2019-2020. Op deze pagina vind je alle informatie rondom de sollicitatieprocedure.

Waarom een bestuursjaar doen bij BuddyGoDutch?

Een bestuursjaar zorgt ervoor dat je je netwerk in Utrecht en daarbuiten enorm verbreedt. Daarnaast ga je nauw samenwerken met je bestuursleden, wat een positieve bijdrage is voor je samenwerkingsvaardigheden. Ook is een bestuursjaar dé mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen op diverse fronten. Ten slotte is een bestuursjaar bij BuddyGoDutch goed te combineren met je studie.

Heb je vragen omtrent een bestuursjaar? Of wil je weten hoe het huidige bestuur hun bestuursjaar ervaart? Neem dan gerust contact op met onze secretaris Jorin Dijkstra. Dit kan telefonisch via 06-25542460 of via de mail: secretary@buddygodutch.nl

Sollicitatieprocedure

Wil je solliciteren op één van de functies binnen het bestuur van BuddyGoDutch 2019-2020? Dan ontvangen wij graag van jou:

 • Een motivatiebrief, waarin jij duidelijk motiveert waarom je graag onderdeel uit wil maken van het BuddyGoDutch bestuur 2019-2020. Graag ontvangen wij hierbij ook een onderbouwing van de functie die jouw voorkeur heeft. Hierbij mag je solliciteren op meerdere functies.
 • Jouw CV

Je kan je sollicitatie sturen naar: soco.buddygodutch@gmail.com. De sollicitatiedeadline is 3 mei 2019. 

Over BuddyGoDutch

BuddyGoDutch is snelgroeiende en jonge non-profit organisatie in Utrecht, opgericht in september 2010. Het doel van de organisatie is om een betere integratie te bewerkstelligen van de ruim 3000 internationale studenten die jaarlijks in Utrecht komen studeren dit doen we in samenwerking met de UU, HU en HKU.

BuddyGoDutch koppelt internationale studenten een-op-een aan Utrechtse studenten. Op deze manier komen ze op persoonlijke wijze in aanraking met de Utrechtse stad & cultuur. De Nederlandse buddy zal met de International activiteiten (nachtkanoën, sinterklaas vieren en nog veel meer) ondernemen in Utrecht. Dit is een goede manier om op intieme wijze inzicht te krijgen in elkaars cultuur, normen en waarden. Daarnaast organiseert BuddyGoDutch interessante, culturele activiteiten in de stad Utrecht.

Verder krijgen de Nederlandse studenten de kans om hun studententijd meer internationale diepgang te geven en om hun talenkennis te vergroten. De internationale student leert op een leuke manier het Utrechtse studentenleven te kennen waar men bij een studie in het buitenland in terechtkomt. Afgelopen jaren is BuddyGoDutch enorm gegroeid en wordt het ook steeds professioneler. Als toekomstig bestuurder kan je hier ook aan bijdragen.

Functiebeschrijvingen

Hieronder volgen beschrijvingen van de functies waarop gesolliciteerd kan worden. Per functie is er een taakomschrijving beschreven en tevens ook een schatting van het aantal uren wat je per week kwijt bent.

Voorzitter

Als Voorzitter ben jij hoofdverantwoordelijk voor het voortbestaan van BuddyGoDutch,  je bent als het ware een ambassadeur van BuddyGoDutch. Je beweegt makkelijk in groepen en kan je eenvoudig aansluiten bij verschillende mensen. Je bent goed in het maken en onderhouden van contact en hebt je woordje snel klaar. Als voorzitter zorg jij er verder voor dat er een planning wordt gemaakt voor het gehele jaar waarin interne zaken (het plannen van introductie en activiteiten per buddysemester) en externe zaken (het schrijven van de begroting, het aanvragen van subsidie en sponsoring etc.) worden geregeld. Jij bent verantwoordelijk voor het voorbereiden en het voorzitten van vergaderingen.  Je stuurt andere bestuursleden aan, motiveert andere bestuursleden en zorgt dat taken worden uitgevoerd en opgevangen. Het is belangrijk voor de Voorzitter om overzicht te houden welk bestuurslid waar mee bezig is en of de te verrichten taken ook lukken. Het belangrijkste is niet dat jij alles doet, maar dat jij je bestuursgenoten ondersteunt met hun taken. Als Voorzitter ben je daarnaast de aangewezen persoon om de vereniging te vertegenwoordigen bij verschillende evenementen. Ook zorg je voor een goede sfeer binnen het bestuur.

Als Voorzitter wordt er van jou verwacht dat je:

 • Het team kan managen;
 • Goed kan delegeren;
 • Rustig bent en niet haantje de voorste bent;
 • Positief en motiverend bent tegenover je bestuursgenoten;
 • Assertief bent;
 • Verantwoordelijkheidsgevoel hebt;
 • Goed kan netwerken;
 • Goed kan plannen;
 • Mensen durft aan te spreken;
 • Deadlines kan bewaken;
 • Effectief en efficiënt kan vergaderen

Als Voorzitter is het belangrijk dat je altijd representatief moet zijn. Je vertegenwoordigt namelijk op elk moment BuddyGoDutch. Jij geeft de procedure aan, verheldert de bedoelingen, inventariseert de opvattingen en kan samenvatten wat iedereen wilt. Je bent in een gemiddelde week in ieder geval twaalf uur per week bezig met BuddyGoDutch. Dit is inclusief vergaderen met het bestuur en activiteiten voor de leden van BuddyGoDutch. Daarnaast heb je veel ruimte en vrijheid om je eigen projecten op te zetten die niet functie specifiek zijn.

Secretaris

Als Secretaris ben jij de spin in het web en zorg je voor overzicht over de grote lijnen. Je bent de interne contactpersoon van BuddyGoDutch en daarmee verantwoordelijk voor het contact met de leden en met externe organisaties. Jij bent het middelpunt van alle vragen rondom BuddyGoDutch. Je weet daardoor waar iedereen mee bezig is en bij wie je terecht kan voor bepaalde vragen. Als Secretaris zorg je voor continuïteit binnen de stichting en ben je met van alles bezig.  Tijdens de vergaderingen maak jij de notulen en is het van belang dat de notulen zo zorgvuldig en nauwkeurig mogelijk worden gemaakt zodat het een duidelijke verslaglegging wordt om latere beslissingen terug te lezen. Als Secretaris notuleer je niet alleen, jouw mening is ook van belang en deze breng je tijdens de vergaderingen naar voren. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de maandelijkse nieuwsbrief waar je je creativiteit in kwijt kan.  In de nieuwsbrief komt informatie die relevant is voor de leden en je informeert ze over activiteiten, updates over de vereniging en andere promoties.

Als Secretaris wordt er van jou verwacht dat je:

 • Goed het overzicht kan houden;
 • Orde kan creëren;
 • Sterk bent in taal;
 • Nauwkeurig bent;
 • Goede structuur kan aanbrengen;
 • Stressbestendig bent.

Als Secretaris is het dus  van belang dat je overzicht houdt over de grote lijnen. Je bent in een gemiddelde week ongeveer twaalf uur per week bezig. Dit is inclusief vergaderen met het bestuur en activiteiten voor de leden van BuddyGoDutch. Daarnaast jaar heb je veel ruimte en vrijheid om je eigen projecten op te zetten die niet functie specifiek zijn.

Penningmeester

Als Penningmeester van BuddyGoDutch ben je verantwoordelijk voor alle financiële transacties en geldstromen binnen de stichting. Een van jouw allerbelangrijkste taak wordt het beheren van de BuddyGoDutch rekening en het bijhouden van de boekhouding. Tevens bepaal jij het financiële beleid en stel je de begroting op die je controleert en bewerkt. Voor deze functie heb je interesse in geldzaken en ben je goed in het houden van overzicht. Binnen het bestuur ben je de persoon die met een kritische blik naar de financiële kant van BuddyGoDutch kijkt. Als Penningmeester vraag jij ook  subsidies aan voor BuddyGoDutch, bijvoorbeeld voor een van de vele activiteiten die georganiseerd worden. Jouw functie heeft een beleidsmatige insteek en gaat over meer dan alleen met cijfers werken, je kijkt vooral achter de cijfers. Jij moet kunnen beslissen wat een goede investering is, hoe je het geld goed besteed wordt en waar je eventueel moet ingrijpen. Bij elke activiteit ga je namelijk ook bedenken hoeveel er uitgegeven kan worden en over zaken waar het geld wel of niet aan uitgegeven kan worden. Een kritische blik is dus erg van belang. Samen met de Coördinator External Affairs ga je op zoek gaan naar nieuwe samenwerkingspartners en mogelijke sponsors. Hierdoor leer je ook veel over andere partners en onderhandelen.

Als Penningmeester wordt er van jou verwacht dat je:

 • Verstandig kunt omgaan met een strak budget en weinig middelen;
 • Gestructureerd bent;
 • Integer bent;
 • Goed het overzicht kan houden;
 • Nauwkeurig bent;
 • Goed bent in onderhandelen;
 • Een kritische blik hebt.

Als Penningmeester wordt er van je verwacht dat je een goed overzicht hebt van alle inkomsten en uitgaven.  Het is belangrijk dat je goed kan relativeren en dat je grote beslissingen durft te nemen Je bent in een gemiddelde week in ieder geval twaalf uur per week bezig met BuddyGoDutch. Dit is inclusief vergaderen met het bestuur en activiteiten voor de leden van BuddyGoDutch. Daarnaast heb je veel ruimte en vrijheid om je eigen projecten op te zetten die niet functie specifiek zijn.

Coördinator Internal Affairs

Als Coördinator Internal Affairs ben jij de hoofdverantwoordelijke voor het matchen van de Buddy’s. Jij hebt de mogelijkheid om mensen internationale vrienden voor het leven te geven! Aan het begin van elk semester vindt er een matchingsmoment plaats, omdat dit het moment is waarop de meeste internationals aankomen in Utrecht. Zowel internationale als Nederlandse studenten kunnen zich inschrijven als Buddy. Naast de Secretaris ben jij het aanspreekpunt van de Buddy’s wat betreft vragen over het matchen, je staat dus in direct contact met de leden en je hebt het beste met hen voor. Je zorgt tijdens activiteiten voor engagement met de leden en hebt er geen moeite mee om mensen aan te spreken. Niet alleen ben je bezig met de leden, maar ook binnen het bestuur zorg jij voor sfeer en gezelligheid. Je probeert de Voorzitter zo goed mogelijk te ondersteunen als Vicevoorzitter en bent op de hoogte van waar alle andere bestuursleden mee bezig zijn. Als Coördinator Internal Affairs heb je qua drukte twee piek momenten in het jaar, namelijk aan het begin van elk semester wanneer jij de matches maakt. De rest van het jaar heb je veel ruimte en vrijheid om je eigen projecten op te zetten, zoals bijvoorbeeld het professionaliseren van het matchingsevent.

Als Coördinator Internal Affairs wordt er van jou verwacht dat je:

 • Stressbestendig bent;
 • Besluitvaardig bent;
 • Inlevingsvermogen hebt;
 • Goed kan netwerken;
 • Initiatief bent;
 • Verantwoordelijkheidsgevoel hebt.

Als Coördinator Internal Affairs wordt er van je verwacht dat je het matchingssysteem je eigen kunt maken en dat je daarnaast initiatief toon door je eigen projecten op te zetten en uit te voeren. Je bent in een gemiddelde week in ieder geval twaalf uur per week bezig met BuddyGoDutch. Dit is inclusief vergaderen met het bestuur en activiteiten voor de leden van BuddyGoDutch.

Coördinator External affairs

Als Coördinator External Affairs draag jij bij aan het gezicht van de stichting naar buiten en daar kan jij veel creativiteit kwijt. Een van jouw belangrijkste taken is het onderhouden van de social media van BuddyGoDutch. Het is jouw taak om de BuddyGoDutch-pagina levend te houden met posts over Utrecht, acties en activiteiten van BuddyGoDutch. Daarnaast beheer je de Facebookgroep dat als platform wordt gebruikt waar leden met elkaar in gesprek kunnen gaan. Vervolgens onderhoud je de website en ontwerp je promotiemateriaal zoals banners, flyers en posters. Naast promotie voor de interne leden, ben je ook bezig om ideeën en acties te bedenken om nieuwe leden te werven. BuddyGoDutch zou niet bestaan zonder de vele leden. Als Coördinator External Affairs houd je je ook bezig met het opzoek gaan naar nieuwe samenwerkingspartners en mogelijke sponsors, dit doe je in samenwerking met de Penningmeester. Door veel contact met de andere partners leer je meer over hen en om te onderhandelen.

Als Coördinator External Affairs wordt er van jou verwacht dat je:

 • Creatief bent;
 • Goed kan netwerken;
 • Bewust bent wat er in de omgeving afspeelt;
 • Inlevend vermogen hebt;
 • Enige ervaring hebt met Photoshop en WordPress;
 • Goed kan samenwerken met de partners

Als Coördinator External Affairs wordt ervan je verwacht dat je je voornamelijk bezig houdt met de interne en externe promotie van BuddyGoDutch. Jij bent het creatieve brein achter de acties en weet nieuwe sponsoren binnen te halen. Je bent in een gemiddelde week in ieder geval twaalf uur per week bezig met BuddyGoDutch. Dit is inclusief vergaderen en activiteiten van BuddyGoDutch. Daarnaast heb je veel ruimte en vrijheid om je eigen projecten op te zetten die niet functie specifiek zijn.

 Activiteiten Coördinator

 De Activiteiten Coördinator is de eindverantwoordelijke voor het organiseren van de activiteiten, contactpersoon en tevens de coördinator van de activiteitencommissie. De Activiteiten Coördinator maakt een planning voor het eerste en tweede semester en verdeelt de taken over de commissie en houdt overzicht. De commissie wordt ook betrokken bij de activiteiten. Er worden maandelijks twee à drie activiteiten georganiseerd door BuddyGoDutch waarvan een maandelijkse borrel en een culturele activiteit of sportactiviteit. Het is belangrijk om contact te houden met Buddy’s en om te proberen om hun wensen te peilen. Je werkt nauw samen met de Coördinator External Affairs en Secretaris over de communicatie van de activiteiten en promotie.

Als Activiteiten Coördinator wordt er van jou verwacht dat je:

 • Initiatief toont;
 • Flexibel bent;
 • Kan anticiperen op verschillende situaties;
 • Stressbestendig bent;
 • Goed kan plannen en organiseren;
 • Kan delegeren;

Als Activiteiten Coördinator wordt er van je verwacht dat je veel afwisselden activiteiten organiseert voor de actieve leden en zorg je ervoor dat door middel van jouw activiteiten er meer engagement is. Je bent in een gemiddelde week in ieder geval twaalf uur per week bezig met BuddyGoDutch. Dit is inclusief vergaderen met het bestuur en activiteiten voor de leden van BuddyGoDutch. Daarnaast jaar heb je veel ruimte en vrijheid om je eigen projecten op te zetten die niet functie specifiek zijn.